Vores vinhuse.

Her på siden kan I linke direkte ind på vores vinhuse. 

Vi skiller os ud fra andre vin importør med en åben- og ærlighed omkring vinkvalitet og priser.

Vores ønske er at finde frem til dygtige og ambitiøse vinproducenter og præsentere dem for de dansker som kender glæden ved et dejligt glas vin.

 Vi betragter det som "vin fra bonde til kunde"😀

God fornøjelse med besøgene på vores vingårde.

Poul Janin & Fils

http://www.domainepauljanin.com/en/index.html


Bæredygtigt landbrug.

Det har været en kilde til inspiration i lang tid. Ligesom sin bedstefar har Eric også altid ønsket at vide og forstå, så han kunne gøre bedre fremskridt. I begyndelsen af 1990'erne begyndte han at tage kurser i agronomi, især studiet af jord og biodynamik. For Eric var disse studier som døre, der åbnede sig for vinavl og vinfremstilling I bedre balance. Han forstod, at i hans profession tæller hver detalje, og for hver enkelt involverer det at mestre specifik fingerfærdighed. Selvom domænet ikke følger en helt agrobiologisk tilgang, bevares den følsomme balance, der findes mellem vinstokken, jorden og miljøet, hvilket er Erics motivation hver dag.

Når man smage hans vine er man ikke i tvivl om, at der ligger et stort arbejde og passion bag.

Louis Hauller, Alsace

https://www.louishauller.com/en/

Fra vores vinhus i Alsace har vi valgt deres Cuvee’ Prestige, Riesling, Pinot Blanc, Pinot Gris og Gewurztraminer, samt deres tre Cremant D’Alsace. Vi har valgt huset på grund af deres høje faglige niveau og fremsynethed. Familien Louis Hauller er i rivende udvikling Og vi glæder os til at følge dem.

Chateau de Quincay, Loire

 

http://www.chateaudequincay.com/en/

I det nordlige Frankrig finder vi Chateau de Quincay, som et et familiedrevet vinslot. Her laves fantastiske hvide vine på Sauvignon blanch druen og lidt Chardonnay. Deres hvide vine er blomstrende, tørre, men også bløde og fyldige som kommer fra deres metode Sur Lie.

De røde vine er lette med masser af frugt i både duft og smag. Her er det hovedsagligt Malbec, Cabernet Franc og Pinot Noir der anvendes.

Deres Dessertvin er noget helt forsig, med en sen høst og tidlig stop for gæring, får de en super lækker dessertvin med en pæn portion naturlig rest sukker.

Maison Plantevin, Côtes du Rhône

 https://laurent-plantevin.appspot.com/

En af vores aller første vingårde er Maison Plantevin. Det lille Maison er fordelt med små marker, ud over tre kommuner. Nabobyerne er Gigondas, Rasteau og Chateauneuf du Pape. Laurent Planteven er gået over til økologisk vin og laver udsøgte vine som indeholder alt det gode fra området. Stedet scorer ofte en del Parker point.

Chateau Thuerry, Provence

https://www.chateauthuerry.com/

Hele ejendommen dækker 340 ha, inklusive 40 ha vinstokke og ca. 750 oliventræer. 

Chateau Thuerry er en af vores første samarbejdspartner. Herfra har vi valgt vinene på grund af den høje kvalitet, ikke mindst i kælderen. Her laves kraftige vine i det meste moderne udstyr man kan tænke sig. Der arbejdes med både fransk og amerikansk egefade og resultatet er komplekse vine med god gemme potentiale.

Domaine Cailhol Gautran, Languedoc

http://www.domainecailholgautran.com/

Huset er fra 1918, hvor den bestod af 5 ha vinstokke.

Siden er udviklingen gået stødt fremad med bla. en traktor  i 1967.

I 1996 er der 28 ha. Og det bliver besluttet at opføre en vingård i byen Cailhol og hermed bliver den første Cuveé, Domaine Cailhol Gautran, født.

Nu er det 4. generation Nicolas og Olivia der driver firmaet og der er nu beplantet 50 ha. 

Helt nyt vinhus er opført og der eksperimenteres på livet løs og snart er produktionen økologisk.

Chateau Tour Saint-Honoré, Provence

http://chateautoursthonore.fr/

 

I 1988 overtog Serge Portal som er 5. generation vingården med dens 30 ha. 

Serge kendetegnes nok ved at være meget eksperimenterende og laver spændende vine af druesammensætninger og ikke mindst enkelt druer. I smagen betragtes hans vine som meget maskuline med kraftige dufte og smag. Alt vin har siden 2013 været økologisk og en del også vegansk.

 

Domaine de Castelneau, Languedoc

https://www.domainecastelnau.com/

Ved indgangen til landsbyen Castelnau de Guers, få kilometer fra Pézenas og Middelhavet, har Domaine de Castelnau udviklet sig til en meget kvalitetsbevidst vinproducent. Det er Far og søn, Beatrice og Christophe Muret, som har viet deres liv til at udbygge, forbedre og balancere mellem det historiske og moderne, kun for at opnå den optimale kvalitet.

Den 100 år gamle vingård rummer en moderne vinproduktion med cement tanke og ståltanke med alt det super moderne udstyr.

Med høst af fuldmodne druer om natten opretholder man den optimale kvalitet og med begrænset brug af sulfitter og ældning på gærrester får de vine som er fulde af friskhed, smidighed og karakter.

Der er så meget godt at sige om stedets vine, men deres hvide vine lavet på druen Viognier er værd at fremhæve.

 

Domaine de Cantarelle, Provence

https://www.cantarelle.net/?lang=en

Domænet Cantarelle blev grundlagt i 1974 og udviklet af Dieudonné-familien i 2000'erne til at blive den største vingård i Coteaux Varois de Provence AOC.

Terroirs ægthed, dens farver, parfume, landskaber forførte straks Pascal Debon, der blev ejer af domænet i 2017. Et nyt eventyr begyndte med betydelige investeringer i vinmarken og i vinfremstillingsudstyr til vin af bedre kvalitet. Domænet er i færd med at blive certificeret som høj miljøværdi (HVE).

Herfra får vi bla.vores mest solgete Rosé vin, - Rosé Fruité!

Chateau La Grande Clotte

http://lagrandeclotte.com/en/home-page-2/


La Grande Clotte ligger i Lussac, 10 km nordvest for Saint-Emilion, langt fra travlheden fra den berømte nabo. 
Deres otte hektar vinstokke strækker sig fredeligt over det rullende, sydvendte landskab. I denne oase af fred ligger det prestigefyldt vinområde, som allerede har vundet beundring af mennesker rundt om i verden --– Velkommen til en fantastisk vingård hvor det unge par, Julie og Mathieu Mercier, fremtryller storslåede vine.

Chateau Haut-Veyrac

http://www.chateau-haut-veyrac.com/

 

AOC  Saint-Emilion Grand Cru.

Chateau Haut-Veyrac nyder godt af en enestående terroir.
Den ligger på bakkerne med udsigt over landsbyen Saint-Emilion

Vingården har nu 10 hektar i ét stykke. Lerkalksten gør det muligt at dyrke druesorterne Merlot Noir og Cabernet Franc under de bedste forhold.

I dag er det Caroline, Olivia og Guillaume, der driver vingården.

Merlot Noir (80%) og Cabernet Franc (20%).

Gennemsnitaldere på vinstokkene er 65 år.

Der produceres ca 35000 flasker om året.

San Ferdinando, Toscana

http://www.sanferdinando.eu/index.php/it/

På linket kan I besøge vores vingård i Toscana. Vi er meget stolte af at have deres vine på hylderne. Typisk vin fra området hvor der findes masser af frugt og friskhed. Er man til elegant italiensk vin, skal man ikke holde sig tilbage for at prøve San Ferdinando.

Cantina di Custoza, Verona

https://www.cantinadicustoza.it/

Fra vores Norditalienske vingård hjemtager vi Valpolicella, Ripasso og selvfølgelig Amarone. Glem alt om billige efterligninger der ender på “rone” og smagen har præg af meget sødme og kirsebær. Her er det den ægte vare i fin balance mellem sødme, syre frugt og fad. Kig ind på linket og få dit eget indtryk før du bestiller din vin eller smagning hos Kila Vin.